18 Jan 2010

La pregunta imbècil

Tot aquest tema dels currículums m'ha fet recordar la pregunta més imbècil que m'han fet mai a un procés de selecció de personal. Va ser a una consultoria, on després de tenir-me 2 hores omplint test d'intel.ligència, d'agilitat mental, de personalitat, i de ves a saber que més, em van passar un qüestionari on, a cada pregunta, havies triar la resposta que a tu et semblava més versemblant. Anava ja per la meitat del qüestionari quan em vaig trobar aquesta pregunta que no vaig saber contestar:

Las orgies romanes eren:
a)Més salvatges que las actuals
b)Menys salvatges que las actuals


Vaig aixecar la mà i vaig dir que aquella pregunta era impossible de contestar. El seleccionador em va dir que no em preocupés, que només havia de triar l'opció que em semblés "més correcta". Llavors jo li vaig contestar que, com que cap dels presents podia haver estat mai a una orgia romana per raons espai-temporals més que evidents, encara que algú hagués participat alguna vegada a una orgia, mai tindríem els el.lements de comparació necessaris com per respondre a aquesta pregunta. L'examinador se'm va quedar mirant un segon, i em va insistir: "Vostè limitis a respondre el qüestionari". Evidentment no vaig superar la prova.

Han passat més de 10 anys i encara continuo sense saber quina dada sobre l'aspirant a un lloc de treball pot aportar qualsevol de las dues respostes. Probablement l'examinador tampoc en té ni idea. Però a ell li van pagar una pasta gansa i jo no vaig aconseguir la feina.
-

7 comments:

Miquel said...

La respuesta es preferentemente para lo que se desea de puesto de trabajo.
Si yo quiero un buen cobrador de frac me ha de responder : Más. Porque todo lo que yo quiero del personaje que cobre es que no tenga moral de ética...siiiiiiiii....eso es lo que quiero....moral de ética....Pero si antes eramos más hijos de puta que ahora, de que se quejan ¡¡¡¡¡ Pague y sino, mañana está fuera del piso ¡¡¡.......Pero si lo que yo quiero un administrador de una sindical, o del ay.untamiento o, algo oficial, por poco que se le asemeje, la respuesta es Menos. Porque esto da pie a que se entienda que los que gobiernan( sobre todo los contrarios a los que te contratan), son peores que los gobernantes de hace 2000 años). Ojo con este tipo de encuestas. Solo se desea leer lo que la empresa quiere, NO lo que ud. está dispuesto a darle ni ofrecerle. Se despide de Ud, un entendido de la mierda. Me voy a duchar. Con ganas de verle y dovolverle un libro suyo, que lo he acotado al máximo, Miquel. Salud a sus seguidores....

Anonymous said...

S'hi troba a faltar la resposta "fillsdeputa tots".

Dr. Muerte said...

La Srta. iaia ha respost per mi.

C.E.T.I.N.A. said...

Miquel, sigo sin verlo sinceramente

iaiapunkarra, aixó em va passar fa anys, ara segurament m'hagués aixecat cridant "Fills de putes"

Dr. Muerte, darrerament el veig amb las idees molt clares. Poques però clares.

huelladeperro said...

Val. Etimològicament salvatge ve del francès "sauvage" = "qui se sauve". És a dir: que fugeix. És doncs contraposició de domèstic, que ve del llatí domus: llar.Per l'altre costat és ben sabut que les orgies romanes són el paradigma de les orgies: el referent últim i el primer. Qui vullga fer una bona orgia necessàriament s'ha de remetre a elles.Pel tercer costat és també ben conegut que els romans incloïen molts animals en les seues orgies, alguns d'ells domèstics i d'altres salvatges. D'eixes llunyanes experiències han quedat en el llenguatge familiar algunes expressions que segurament anaven passant de pares a fills sense que es coneguera ben bé el que volien dir (l'antropologia li ha donat un nom a aquest fenòmen però no el recorde (no puc estar en tot)). Algunes d'elles són: empalmar-se com un burro, cardar com a conills, el salt del tigre, menjar la polla, llepar el cul, caca la vaca, i moltes més.

En els nostres temps moderns no tenim accés a tants animals salvatges, però la domesticació de les ciències mèdiques ens permet incloure en les nostres orgies a persones amb més forats i salients de les que els naturalistes d'antany hagueren cregut possible...

Conclusió: SÓN DISTINTES LES ORGIES DELS ROMANS QUE LES D'ARA, PERÒ SENSE CAP DUBTE LES DE LLAVORS EREN MÉS SALVATGES I LES D'ARA SON MÉS DOMÈSTIQUES. SENSE QUE AIXÒ SIGA EN DETRIMENT DE CAP D'ELLES.

Encara que em pregunte per què a la "guineu" li diuen "rabosa" al país valencià.......

Au!

C.E.T.I.N.A. said...

Huella de perro, ara ja tinc clar el que he de respondre si m'ho tornen a preguntar.

I suposo que "rabosa" deu venir del castellà "raposa", que com diu el Dr Muerte "totes putes"

huelladeperro said...

i algunes amb uns rabos...