9 Mar 2010

Intercanvi cultural

A la meva empresa darrerament hi venen estudiants de l'Europa de l'Est que s'estan un parell de mesos per allò de l'intercanvi cultural. No es que aportin gaire cosa, però com a mínim tampoc fan nosa. Tret d'un paio que era capaç de deixar-te K.O. només amb la seva fortor... Allò si que era un superpoder i no els dels superherois de la Marvel. El cabró era un arma de destrucció massiva amb potes.De fet, en realitat més que un intercanvi cultural el que hi tenim és un intercanvi de burles. Ells se'n riuen de nosaltres molt dissimuladament, i nosaltres, com que juguem a casa, ens en riem d'ells en sa puta cara i sense tallar-nos ni un pel.

Ahir amb la nevada, els hi va tocar a ells passar-s'ho pipa. No pas per la nevada, si no per la cara de peix que posàvem tots a l'empresa veient caure la neu. S'ha de ser gilipollas! devien pensar. Per que el que és parlar, no parlen gaire. Més que res per que tenen un nivell d'anglès tant xungo com el meu. I això que jo soc de francès.L'altre dia sense anar més lluny vam baixar a esmorzar amb ells i vam provar de dona'ls-hi una mica de conversa. I just quan el cambrer ens acaba de servir, de cop i volta un dels paios es gira cap a nosaltres i ens pregunta: "Where is microsoft?" Clar, tothom va pensar que es referia al seu portàtil "Your computer?". "No, no. Microsoft". "Microsoft? Tens un problema amb el Windows?. Nooo, Microsoft!!!" Collons tio, no entenc que vols dir!". Al final, amb estranys gestos, va aconseguir fer-nos entendre el que ens volia dir: "My croissant!" Es veu que l'home havia demanat un croissant i el cambrer no li havia portat. Microsoft..., qu'el va parir!


No és la millor anècdota de la història. Ja ho sé. Però a mi ja em va bé per ensenyar com ahir, durant cinc hores, Hospi va semblar una ciutat de l'antiga U.R.S.S. _

13 comments:

Comtessa d´Angeville said...

Comence a tindre mentalitat de persona de fora, i no per demanar microsofts per esmorzar sinó perquè veig l'entusiasme de tot Cristo amb la nevada d'ahir i pense, HA NEVAT, I?????????

Remitjó said...

Un dubte, el personal municipal de neteja de l'Hospitalet porta escafandre?

Anonymous said...

Mig món riu de l'altre, per sort per als qui tenim un blog.

Gerard Agudo said...

suposo que amb Appel no hi ha problema no?

Tot Barcelona said...

NO se crean que el ay.untamiento NO les cobrará, o sea les devolverá el dinero,, no. Si UD lo dejó en zona de carga y descarga ...pagará. Solo a los que abandonaron el coche en las vias publicas (Ronda de Dalt y a petición de la urbana) se les devolverá el importe ...La grúa municipal y la Guardia Urbana de Barcelona son los servicios que mejor han funcionado después del temporal de nieve que el lunes colapsó la capital catalana. Atrapados en una ratonera, muchos ciudadanos no tuvieron más remedio que pernoctar en la ciudad porque llegar hasta sus domicilios, en las poblaciones aledañas, era tarea imposible. El consistorio barcelonés, que dirige el socialista Jordi Hereu, incluso había movilizado a hoteles de la ciudad para provisionar habitaciones para la avalancha que, se presumía, iba a inundarlos en la noche de blanco satén en que se convirtió toda Cataluña.

Pero la segunda parte de la historia es la que tiene miga. Barcelona es una ciudad cicatera con los aparcamientos. Y el Ayuntamiento es de los más voraces de España en cuanto a la recaudación se refiere. La Guardia Urbana es uno de los instrumentos que tiene el consistorio para ingresar dinero en sus arcas. Pues bien, ante la falta de aparcamientos, y teniendo en cuenta que la política del Ayuntamiento ha sido restringir la circulación y el aparcamiento en toda la ciudad, muchos de los ciudadanos atrapados en la ratonera por la ventisca no tuvieron más remedio que aparcar sus vehículos en algunos de los múltiples chafanes de la ciudad.

Pero casi todos ellos están reservados a zona de carga y descarga. Y a las 8 de la mañana, la maquinaria de recaudación de Hereu se puso en marcha, retirando los vehiculos mal aparcados. En resumen: cuando los sufruidos ciudadanos fueron a buscar sus coches, se encontraron con la desagradable sorpresa de que muchos de ellos habían sido retirados por las grúas municipales. Total: tuvieron que pagar la grúa y la multa correspondiente, es decir, alrededor de 200 euros por barba.

c.e.t.i.n.a. said...

Comtessa d´Angeville, és un simptoma més de l'infantilisme del homo urbanitas?

Remitjó, un respecte pel personal de neteja de Hospi que van treure ràpidament las màquinas llevaneus. Els de l'escafandra son de la guardia urbana.

iaiapunkarra, això és el que ens salva de sortir al carrer i matar-nos.

Gerard Agudo, amb Appel els croissants tenen gust de croissant

Miquel, hubo tantas llamadas de quejas a RAC 1 por el tema de la grua que tuvo que salir el alcalde a decir que no iban a multar a nadie, que simplemente estaban retirando los vehículos que estorbaban. Quins collons!

Anonymous said...

A mi sí que em sembla una bona anècdota. Sempre que l'expliquis farà gràccia. A mi me n'ha fet ;)

Candela said...

Uix quanta neu...quines trapellades es poden fer...

c.e.t.i.n.a. said...

Noa Literal, me'n alegro de que ho trobis divertit. Jo només de recordar la cara del rus ja em parteixo el pit

Candela, que et veig venir...

sal i sucre said...

Ostres, doncs he viscut a l'Hospi tota la vida i no recordo haver vist mai un urbano fosforito. M'hagués evitat alguna multa veient-los de tant lluny.

Amanita Phaloides said...

Mon Cher C.E.T.I.N.A:

A la meva empresa tenim gents de països de l'Est, però també francesos e inglesos, tots de pas. He de dir que la fortor francesa es la pitjo de totes, assoleixin uns nivels que es qualifiquen, sense dubte, de superpoder destructor, i mengen moltissims crosoft, els seus, els meus i els teus si et poses a tir, i son molt maleducats a la taula... Clar que en això últim els anglesos arriben fins a l'infinit i més enllà. Però el francesos parlan molt bé el francès y els anglesos molt bé l'anglès, el espanyol tots molt xungo, i els del països de l'Est no parlen, només mengen, i mengen, mengen molt, crosoft, apples, fuet, butifarres i calçots...

NB: Estic esgotada del esforç, però me ha quedat bé ¿que no?

¡Y cuánta nieve! ¿Dónde habrá podido nevar tanto? ¿De dónde dices que eres?

c.e.t.i.n.a. said...

Sal i sucre, es coneix que només es disfressan així per deixar-se veure els dies que neva. La resta del temps van camuflats per multar-te millor

Amanita Faloides, jo també recordo un tal François que tirava d'esquenes. Això si, el francés el parlava de conya, ja, ja,... T'ha quedat molt divertit. I per cert, tota aquesta neu va caure a la bonica població de L'Hospitalet de Llobregat

Sergi said...

Jo també passaria dels albano-kosovares aquests com fa vostè. Estic més interessat en l'intercanvi amb les europees que venen a les nostres contrades atretes per la cultura llatina.