17 Nov 2010

Contaminació visual (I)

Des de fa uns dies uns estranys cartells estan contaminant visualment els carrers del nostre país. I sembla que ens haurem d'acostumar a veure'ls una bona temporada. Així que com que no hi podem fer res per evitar-ho, i com que ja no ens creiem res del que puguin dir o prometre aquests paios, durant els propers 15 dies de campanya, en lloc d'analitzar las xorrades que diuen, ens dedicarem a analitzar la imatge de tots els partits que es presenten a las properes el.lecions.

Avui començarem per la candidatura dels que manen.


"Retrat en b/n mirant a l'infinit amb jaqueta blava i fons vermell"

L'autor volia donar la imatge d'una modernitat que de fet, el propi personatge ni tant sols pot arribar a imaginar que sigui possible. Ni el retrat en b/n, ni els colors blaugranes, ni col.locar al subjecte a l'esquerra com mirant cap endavant, aconsegueixen salvar aquest cartell.

Imagineu-vos al pobre fotògraf desesperat, després de quatre hores de sessió, provant d'aconseguir una mirada, tant sols una, que transmeti alguna cosa. I finalment, resignant-se a escollir l'única imatge que no semblava el retratt d'un cadàver (polític).

Per provar de reforçar una mica la imatge un eslogan que vol donar imatge de solvència: "Garantia de progrés". Però que en realitat planteja el dubte de si se'ls hi ha colat un accent i en lloc de progrés en realitat volien dir progres. I per acabar-ho de rematar un contundent "President Montilla" que no s'ho acaben de creure ni els montillistes més acèrrims.

En definitiva, una campanya orientada a provar d'evitar el fracàs més absolut. Clar que venint d'on venen tampoc està tant malament.
_

10 comments:

Josep said...

Doncs aquestes eleccions són poc cartellaires. Molta tele, molta xarxa social, sms, internet... i poc cartell clàssic.

Tot Barcelona said...

Em fa falta una escupidera ¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡

Txisky said...

A mí els colors blaugrana em recorden a Falange, que vol que li digui...

El senyor gerent said...

i el cabezón que fot el menda?
creieu que és gaire normal la proporció, o s'han passat una mica amb el potpchop?

Llesca said...

I què és aquesta mena de línia blau cel que ressegueix la jaqueta? L'aura? (He dit aura, no Saura)

c.e.t.i.n.a. said...

Josep, doncs el meu barri està empaperat

Miquel, que tal una urna?

Txisky, és que jo no soc tan gran :-)

Senyor gerent, ara que ho diu si que sembla un capgròs

Llesca, es veritat! Una altre intent fallit del senyador de convertir al artiste abans conegut com "el increible hombre normal" en un paio modern.

Dr. Muerte said...

Ja fa un temps vaig llegir que les fotografies de politicutxos que no miraven a càmera volien dir tal, que el fet que els tallessin el cap (com en aquest cas) volia dir tal altra cosa, i que si miraven fixament a la càmera volia dir èquits . Evidentment no recordo res del que deien, però a jutjar pel cartell que ens ocupa diria que el fet que et tallin el cap i miris cap una altra banda vol dir que saps que no et menjaràs un torrat.

Gerard Agudo said...

Per mi dels pitjors cartells. Sobre tot, trist.

c.e.t.i.n.a. said...

Dr. Muerte, aquest, ni encara que disfressesin de superheroi guanyaria. Calla, que això ja ho han fet

Gerard Agudo, encara que sembli increible n'hi han de pitjors.

Antígona said...

Muy buena idea, C.E.T.I.N.A., ésta de analizar las imágenes con que se visten los mensajes electorales. El plano de lo implícito donde pretende decírsenos tanto o más que con lo explícito.

Todas las ideas del cartel son buenas como conceptos (el análisis que tú mismo haces de los colores, sujeto a la izquierda...), pero yo no habría reparado en ellas de no haberlas nombrado tú porque el resultado visual es pésimo. Lo cual demuestra, supongo, que el atractivo de una imagen depende poco de su carácter simbólico. Y bastante más del careto de quien en ella se presenta.

Ahora, yo no sé si el fotógrado estaba desesperado, borracho, o pertenecía el enemigo. ¿Seguro que a este señor no se le puede sacar con un pelín menos de cara de tonto?

No sé, no sé....

Un beso!