25 Nov 2010

Contaminació visual (III)



"Jo soc Catalunya"
Fons d'un blanc inmacul.lat per transmetre serenitat. El texte en minúscul.la, per donar imatge de humilitat; i en una combinació de colors taronja-blau per comunicar optimisme i serietat a parts iguals. El més curiós és com es combinen els colors: "una catalunya" i un somriure en taronja i "millor ciu" en blau. Com volent dir que qui vulgui una catalunya satisfeta millor que voti ciu (amb asterisc/senyera per si no ha quedat prou clar)

En un segon nivell d'importància un eslogan en gris a mig camí entre l'afirmació i el imperatiu: "Comença el canvi". I com qui no vol la cosa, en un gris encara més clar, i per reafirmar encara més l'associació catalunya=ciu han col.locat l'adreça web del partit ciu.cat (o potser hauríen de dir ciu=cat?)

Com a imatge del candidat un primeríssim primer pla. Amb això s'estalvien haver de combinar els colors de la roba (no es veu ni la corbata) o el tenir que buscar-li una postura adient. I el millor de tot, aquesta mirada barreja de seducció i de paternalisme a parts iguals, com dient: "Si en el fons ho sabeu... Soc l'únic que pot solucionar això; i el més guapo". de fet és la mirada dels grans líders il.luminats

Aquest és el cartell del que se sent tant superior a la resta que fins i tot no es pot ni imaginar perdent aquestes el.leccions. Més que el cartell d'un candidat sembla el cartell d'un president ja escollit adreçant-se a la ciutadania. De fet és el cartell d'aquell que es presenta com el fill de Deu que baixa a la terra per salvar-nos de la crisi.

Si com sembla, aquest diumenge el nou mesías surt escollit no crec que els reis mags vinguin a portar-li l'or, l'encens i la mirra. Més aviat serà ell qui ens porti a nosaltres el plutoni. Una Catalunya millor, una Catalunya radioactiva!
_

3 comments:

Llesca said...

Sempre que veig a l'Ártur Mas, que diuen als noticiaris estatals, em ve al aquesta cançó.

Txisky said...

Penso que aquests anys d'oposició li han anat bé: imagina't si hagués sortit en les primeres a les que es va presentar, amb lo cregut que s'ho tenia!.

Antígona said...

Bueno, C.E.T.I.N.A., hay que reconocer que, de los tres que has puesto, éste es con diferencia el mejor. ¿Será que tienen a los mejores diseñadores? ¿Su conciencia de ganadores les "ilumina"?

Y muy buena, tal y como has visto, la combinación de colores para transmitir con ella que lo mejor para cataluña es CIU.

La cuestión es que transmiten que van a ganar. Y aunque lo hagan apoyados sobre un cierto estado de cosas, no deja de ser cierto que a muchos les gusta apuntarse al bando de los ganadores, sean éstos quienes sean.

Lamentable.

Más besos!