15 Jan 2010

Currículum 2.0

Nois, els currículums clàssics son cosa del passat. En plena crisi mundial cal innovar si vols destacar per sobre de la resta d'aspirants al mateix puestu de treball. Des d'aquí us volem donar las claus per redactar el perfecte Currículum 2.0 (al millor estil Marc Vidal)

Presentació
Res de posar la típica foto-carnet com fa tothom. Molt millor una foto rotllo feisbuc que digui alguna cosa de tu. Per exemple que fumes (veure currículum). Si a sobre emmarques la imatge en un globus tipus còmic l'impacte està assegurat.

Comprensió
Oblida't del llenguatge tècnic. Una redacció espontània atraurà molt més l'atenció de la persona encarregada de seleccionar els possibles candidats que no pas el clàssic currículum estructurat per apartats. Exemple: "Me llamo .....y tengo 39 años, muy bien llevados la verdad, mis hijos dicen que estoy maravillosa" (Ja, i la teva iaia diu que ets la nena més maca del món)

Sinceritat
S'ha de transmetre sinceritat evitant inflar el currículum o caure en contradiccions Exemple: "Nunca he sido una estudiante muy aplicada" (Bé, potser massa sinceritat tampoc és gaire recomanable)

Qualitats
Procura ressaltar allò en el que destaques per sobre de la resta. Exemple: "Estoy casada desde hace 13 años, todo un récord hoy en día" (Em referia a qualitats aplicables a la feina)

Entusiasme
Cal demostrar que t'apassiona el teu treball i que t'hi dediques . Exemple: "Me hice comercial inmobiliaria,... intentando vender ilusiones a parejas y solteros en busca de independencia" (Home, suposo que las il.lusions ja las posaven ells)

Capacitat d'integració
Si ets immigrant no estaria de més demostrar que estàs totalment integrant al país. Exemple: "Actualmente vivo en St. Pere de Ribes, ciudad que no cambiaría ni por mi Rio de Janeiro natal" (Ni tú, ni ningú)

Nivell cultural
Per arrodonir el currículum estaria bé afegir alguna dada que fes referència als teus interessos personals: hobbies, interessos, qualitats,... Tot menys fer-te el pedant afegint una cita que, encara que sigui de Bill Gates, podria haver dit qualsevol mitjamerda (veure currículum)_

21 comments:

Anonymous said...

Molt bo.

Però avui dia, no cal esforçar-se gaire en fer currículums, als empresaris només els cal entrar el teu nom a google per començar a descartar aspirants (i encara hi ha qui creu que facebook és privat).

Vironer said...

A mi encara m'envien currículums, però no saben que jo, en realitat, només faig càstings.

Unknown said...

Si en comptes de la frase del Bill Gates, hagués acabat el currículum amb alguna frase del tipus: "Como ves me encanta transmitir felicidad a la gente, por eso cada mañana me gusta dar los buenos días a mi jefe con una buena mamada", contracte asegurat!

mcarbo2001 said...

Aquest cv no té preu!!
Ara ja veig el que em falla a mi...avui mateix faig la versió 2.0.
Jo he esmorzat al Fornet.. a Sitges, ara ja veig que és tot un honor!

Anonymous said...

En dos dies el tindrem a les oficines de treball de la Generalitat.

Anonymous said...

Evidentment, em referia treballant-hi i donant consells als que no troben feina, és clar.

Dr. Muerte said...

Ep! que si més no de faltes d'ortografia no n'abunda! Avui dia ja es tot un mèrit. Jo amb això ja discriminaria a molta gent! Per quan la versió 3.0 amb el text tipus sms? "M ymo Jssy y m gst xupr pyas grds"

x said...

gran post Ceti !

Amanita Phaloides said...

Ooooh, My God!!! ¡Quién pudiera liberarse y redactar su Cv en términos como esos! Juro que daría algo por poderlo hacer, pero mi madre ató muy corto mi alma gamberra y ahora es un poco tarde, sobretodo porque mi mini familia vive de mi trabajo... Pero en la próxima reunión con DG recitaré mentalmente mi CV al estilo C.E.T.I.N.A y estaré por lo tanto muy sonriente. ¡Y sacaré pecho!

Tot Barcelona said...

Sabe ud. sr Cetina que esto no me lo tomo a la ligera, luego diré mi parecer en serio. No es forma de envíar un CV, no porque esté mal redactado (que lo esta), no por las faltas de ortografía (que las tiene)y, habiendo correctores no es de recibo, sino por la forma. Uno se ha de hacer valer. Poner las cualidades que tiene para el trabajo que desea desempeñar, da igual que da lo mismo el que fuere, y dar la garantía de que su persona dará beneficios a la Empresa. No hay más fin. Ud. se ha de saber vender sin mentir. Y si no lo sabe hacer por escrito, le pide una entrevista personal al márgen, explicando el motivo de la misma. Una opinión que creo (porque me conoce), es válida en el sentido laboral. Gracias por atenderme. salut

Tot Barcelona said...

Está en este caso con acento. Perdón

Modgi said...

doncs per redactora del "que¡" la pillen fijo.

Tot Barcelona said...
This comment has been removed by the author.
El Cagón Justiciero said...

El millor la cita final, tot i que podria millorar-se afegint "Eso dijo ella!"

Tot Barcelona said...

Carámba ¡¡¡he tocado no se que teclas y me ha aparecido un mejorar habilitadores de no se que ¡¡¡ y me ha suprimido el comentario anterior. En si, sin más, poner una parte de tu vida en un papel sin saber quien lo va a leer y el estado de ánimo de la persona que lo hace, es un error. Al igual sirve (bien lo dice Mogdi), como redactora del "que", pero no para mucho más allá. Supongo (no lo se), que en el "hola" no la estimarían necesaria. Como colofón final, les diré, que pidan siempre (no tienen nada que perder) y por escrito, en el CV, hablar con el responsable de RRHH. Suele dar resultado. Allí es donde se ha de exponer lo que uno está dispuesto a ofrecer y el porqué. Un saludo

Sergi said...

M'agrada el CV 2.0, capta molt més la personalitat de l'aspirant i ajuda a descartar-lo amb més eficàcia.

Antígona said...

Pero, C.E.T.I.N.A., ¿se puede saber de dónde te has sacado un engendro así de currículum?

Es que no me puedo creer que alguien haya pensado que esto es una buena carta de presentación. A no ser que todos los contratantes posibles de este país se hayan vuelto lerdos de repente. Cosa a la que a lo mejor podría conceder más credibilidad...

Horror como esta idea del currículum prospere. Qué prostitución esto de tener que vender simpatía y desparpajo además de cualificación profesional.

Por cierto, cómo me he reído con la imagen del examen de inglés. Es que hay chavales que aprenden rápido, eh? :)

Un beso!

c.e.t.i.n.a. said...

iaiapunkarra, jo si fos cap de personal és que em passaria el dia al feisbuc

Vironer, quina mena de càstings?

Pere Llufa, això si que fa trempar a un cap!

mare de deu, pensa, pensa,... potser has conegut a la nostra dona misteriosa

Albert B. i R., encara que sembli increible ja m'hi vaig estar quinze dies donant consells de com trobar feina

Dr. Muerte, en quan trobi un currículum 3.0 el penjo.

EL.GAT.TELEPATA, potser ens coneixem?

Amanita Faloides, sobre todo saca pecho. Con eso ganas un par de puntos extra seguro.

Miquel, eres toda una autoridad en la materia. Harían bien los lectores de este blog en hacer caso de tus sabios consejos

Modgi, al Que! hi han redactors? Jo pensava que omplien els fulls amb alguna funció ramdom oculta del Word

El Cagón Justiciero, o millor encara: Això pensem Bill Gates i jo!

Sergi, la putada del CV 2.0 és que potser acabes descartant a la totalitat dels candidats.


Antígona, solo puedo decir que me fue entregado en la más absoluta confidencialidad y bajo juramento de no revelar jamás mis fuentes. Como decia Vironer más que a una selección de personal parece enfocado al càsting de un reality. (¡Soy maravillosaaa!)

Debo reconocer que yo también solté una carcajada con el examen de inglés. ¡Vaya crak! Debía pensar el chaval: "Me las sé todas. Pues voy a soltar una burrada a ver que pasa". Me alegro de que te hayas reído un rato. Un beso!

Anonymous said...

En una entrevista de treball, la psicòloga de la ETT em va preguntar si m'agradava treballar en grup i li vaig dir: "que va!!! m'agrada treballar sola, que no m'emprenyin, fer les coses pel meu compte "...em va dir que era una mala resposta...després em va mirar les ungles i em va dir que el fet de mossegar-me-les també em treia punts...la pròxima vegada me'n poso de postisses i serè millor candidata????

Josep said...

Molt bo.

I molt bona la noia aquesta.

Tot Barcelona said...

No NOA. Ud. ha de decir lo que el de enfrente desea escuchar. Así de facil. No hay más. Estoy seguro que ud. sabía la respuesta pero no quiso darle el gusto a la del ETT. ¿ lo ve?...No sea mala...Y lo de las uñas ya es una excusa de la otra persona para menospreciarle a ud. Venga ,ánimo y véndase a buen precio, ud lo vale. Salut