27 May 2009

Crítica i autocrítica

Diuen que de savis és rectificar. Jo més aviat crec que els éssers vius no tenim cap altre altre opció si volem continuar vius. De fet la supervivència és només a una qüestió d'aprendre a adaptar-se al mitjà aplicant el senzill mètode de prova-error. No hi veig cap mena de mèrit a cagar-la i, a posteriori, reconèixer públicament una errada que ja és de domini públic. Diferent seria si aquesta errada provoqués danys a tercers. En aquest cas no només cal reconèixer l'errada si no també assumir las culpes i las conseqüències .

Tot aquest rotllo ve a compte de que crec que ha arribat el moment de que jo faci una rectificació pública. I la faig pública avui per dues raons: per que molt poques persones coneixen la meva falta, i per que demà, "a Champions passada", semblaria massa oportunista.

Ho reconec. Jo era dels que, quan es va començar a parlar de que Guardiola podia ser l'entrenador del Barça estava convençut de que es fotria una hòstia de collons. La veritat és que no confiava gaire en el seu nivell com a entrenador, ni en la seva capacitat de fer-se respectar tant pels jugadors com per la directiva. Ara, mesos desprès, no em queda més remei que rendir-me a l'evidència: estava absolutament equivocat.

Sigui quin sigui el resultat del partit d'avui Guardiola ha demostrat que te el talent, la capacitat de treball, la moderació i la mentalitat guanyadora necessària per convertir un grup de jugadors totalment enfonsats en un equip que s'ha guanyat el respecte dels adversaris partit a partit. En definitiva, que Guardiola és una rara avis en un món ple de venedors de fum com és el futbol. Un paio d'una sola peça.

Dit això, he de dir que el que va fer ahir TV3 treient de la programació l'APM per colocar-nos un recull d'imatges de la temporada del Barça anomenat "El viatge a Ítaca" on es presentava a Guardiola com el mesias del barcelonisme em va semblar absolutament fora de lloc. Per això ja estan els programes esportius del 33, no calia posar-ho en prime-time.

L'APM és sagrat i no me'l toca ningú!!!! Ah, i ja està bé de tanta cunya del Barça, que m'estan començant a sortir els colors pel forat del cul!!! Prou!!!

Dit això Visca el Barça i Visca Jo!
_