16 Jan 2012

Enhorabona Mr. Moritz!


Aquest paio amb nom de cervesa i pinta de ex-seminarista és des de fa un parell d'anys el director d'un museu que encara s'està construint, i que fa tota la pinta de que no s'acabarà mai. Una mena de Sagrada Família de l'art contemporani, on els que visiten les obres (de construcció, que no d'art) no son turistes japonesos si no els jubilats del mateix barri.

El balanç durant els 2 anys que el senyor Moritz porta al front d'aquesta tapadora institució cultural és d'un parell de llibres editats i un catàleg. I per desenvolupar aquests projectes (sense moure's de casa seva) ha cobrat uns 66.000€/any bruts. Molt bruts!

Senyors, admirem al veritable heroi del nostre temps: no fot un brot, cobra una pasta gansa per ocupar un càrrec fictici en una entitat que no existent, i no content amb això, aprofita per treballar per a la competència. Genial!

Estem davant d'algú que ha fet de la productivitat negativa un veritable no-work in progress de l'art situacionista. Un personatge digne d'aparèixer a la pròxima novel.la de l'Eduardo Mendoza. O com a poc de fer un cameo al Museo Coconut. 

Sr. Moritz, no faci cas a aquells que creuen que vostè no és mereixedor dels diners que cobra. Es mereix això i molt més. Vostè ha fet de la seva vida una autèntica obra d'art. La primera obra d'art d'un museu que mai existirà. És vostè un visionari, un creador avant la lettre que, tot sol, ha aconseguit sacsejar l'establishment del món de l'art català. I només per això ja mereixeria un homenatge públic.

Llàstima que, com tot artista avançat al seu temps, està vostè comdenmat a morir sense veure reconuguda la seva gran obra. Així que, ja que no ho faran les nostres autoritats ,ho faré jo mateix: "Per la seva revol.lucionària tasca cultural durant aquests dos anys al nostre pais li vull fer entrega d'aquesta medalla. Enhorabona Mr. Moritz!" 
(La cerveza de los campeones)
_