22 Mar 2011

No tenir criteri

El millor de no tenir criteri és que pots empassar-te qualsevol telenotícies sense qüestionar-te res del que surt a la pantalla. El pitjor de no tenir criteri i mirar els telenotícies és que acabes amb el cervell més rentat que un reeducat xinés a l'època de Mao. I al final acabes pensant allò que volen que pensis.


Exemple pràctic


10 dies d'alerta nuclear
+
pujada injustificada dels combustibles
+
15 dies presentant al president d'un país com a dictador
+
resolució de l'ONU
=
opinió pública demanant una intervenció armadaQuina diferència hi ha entre Saddam Hussein i Gadaffi? Cap ni una. Tots dos son (Saddam ja no!) dictadors laics en països musulmans, als que occident feia costat per que frenessin l'avanç de l'islamisme radical. Tots dos disposen (Saddam menys) d'uns recursos naturals que les multinacionals occidentals volen controlar. I tots dos van voler plantar-se davant del neo-colonialisme que suposa malvendre els recursos naturals propis només per finançar la indústria, sobretot armamentística, del primer món (qui no hagi vist Syriana ja triga). Ufff, quina parrafada!Quina diferència hi ha entre l'invasió d'Iraq i la "intervenció" a Libia? Una resolució de l'ONU? Ja! Com si les resolucions de l'ONU s'haguessin d'acomplir! L'única diferència que li veig és que, en aquest cas, U.S.A. i Alemanya s'han fet a un costat i han cedit tot el protagonisme a Sarkozy i Zp, per que puguin remuntar els seus baixos nivells de popularitat. Encara que el preu sigui ficar-nos en una guerra (una més).

El millor de no tenir criteri és que sempre tens clar que nosaltres som els bons i que ells son els dolents. El pitjor de no tenir criteri és que sempre hi haurà algú s'encarregarà d'implantar-te el seu. Missatges subliminals en deien abans. Dictadura subtil en dic jo.
_