17 Nov 2010

Contaminació visual (I)

Des de fa uns dies uns estranys cartells estan contaminant visualment els carrers del nostre país. I sembla que ens haurem d'acostumar a veure'ls una bona temporada. Així que com que no hi podem fer res per evitar-ho, i com que ja no ens creiem res del que puguin dir o prometre aquests paios, durant els propers 15 dies de campanya, en lloc d'analitzar las xorrades que diuen, ens dedicarem a analitzar la imatge de tots els partits que es presenten a las properes el.lecions.

Avui començarem per la candidatura dels que manen.


"Retrat en b/n mirant a l'infinit amb jaqueta blava i fons vermell"

L'autor volia donar la imatge d'una modernitat que de fet, el propi personatge ni tant sols pot arribar a imaginar que sigui possible. Ni el retrat en b/n, ni els colors blaugranes, ni col.locar al subjecte a l'esquerra com mirant cap endavant, aconsegueixen salvar aquest cartell.

Imagineu-vos al pobre fotògraf desesperat, després de quatre hores de sessió, provant d'aconseguir una mirada, tant sols una, que transmeti alguna cosa. I finalment, resignant-se a escollir l'única imatge que no semblava el retratt d'un cadàver (polític).

Per provar de reforçar una mica la imatge un eslogan que vol donar imatge de solvència: "Garantia de progrés". Però que en realitat planteja el dubte de si se'ls hi ha colat un accent i en lloc de progrés en realitat volien dir progres. I per acabar-ho de rematar un contundent "President Montilla" que no s'ho acaben de creure ni els montillistes més acèrrims.

En definitiva, una campanya orientada a provar d'evitar el fracàs més absolut. Clar que venint d'on venen tampoc està tant malament.
_