30 Jun 2009

Orgull

De entre tot el ventall de sentiments que l'ésser humà és capaç d'expressar n'hi ha un que personalment no he pogut entendre mai: l'orgull. Quin estrany mecanisme mental fa que un individu qualsevol pugi la seva autoestima fins a l'extrem de transformar-se en un imbècil prepotent? D'on surt aquest sentiment de superioritat envers la resta de la Humanitat?

Per que al cap i a la fi l'orgull no deixa de ser un sentiment de superioritat pur i dur. Soc collonut!. Collonut envers a que o a qui? Si algú es considera collonut és per que evidentment pensa que els altres no ho son, o sigui que automàticament s'està posicionat per sobre de la resta dels mortals. Absurd!.

Els orgullosos son la gent més ridícula del món, tant si ho son per motivacions nacionalistes(Zoi andalú. Cazi ná), (anti)esportives(O-lelé, o-lalà, ser del Barça és, el millor que hi ha), ètniques(White power), materialistes(casa, iot, cotxe, mòbil,...), professionals(Saps quant he guanyat aquest mes?), o físiques (Cinc, cinc sense treure-la, nen!).

Però es que darrerament el nivell d'orgullosos està arribant a extrem al.lucinants. Hi ha gent orgullosa de la seva professió, de las seves aficions, de la seva condició animal, o sexual, i fins i tot del seu sobrepés. Al.lucinant!
Vist que tothom te motius per estar orgullós d'alguna cosa molt em temo que al final faltaran dies de l'any(i lectors de manifestos) per tanta desfilada del Dia de l'Orgull El-que-sigui. Des d'aquí volem proposar nous Dies de l'Orgull i els seus corresponents pregoners:

-Dia de l'Orgull Chiquipark: Michael Jackson, el Duque de Feria, o la clientela de l'Arny.
-Dia de l'Orgull Micropenis: Michael Jackson, Boris Izaguirre, o Pablo Motos.
-Dia de l'Orgull Borderline: Michael Jackson, la ministra d'igualtat, o qualsevol membre de la casa reial.
-Dia de l'Orgull Daltònic: Michael Jackson, José María Carrascal, o Ágatha Ruiz de la Prada.
-Dia de l'Orgull de Dir-se Miquel: MIchael Jackson, Miquel o Miguel de la Quadra-Salcedo.
-Dia de l'Orgull Politoxicòman: Michael Jackson, Pete Doherty o Coto Matamoros.
-Dia de l'Orgull Talent Perdut: Michael Jackson, Ramoncín, o els U2.
-Dia de l'Orgull Fester: Ronaldinho, Guti o Jorge Javier Vázquez( ho sento, però Michael Jackson no feia pinta de gaire fiesteru).
-Dia de l'Orgull Pentinat Sospitós: Michael Jackson, Pedro Jota o Camilo Sexto.
-Dia de l'Orgull Deform: Michael Jackson, el Pocí, o Ribèry.
-Dia de l'Orgull Col.leccionista: Michael Jackson, Tita Cervera, o Jordi Tardà.
-Dia de l'Orgull Pajilleru: Michael Jackson, qualsevol adolescent o Alex de la Iglesia.

A veure si així, quan tothom tingui el seu Dia de l'Orgull particular, aquesta lacra social que sòn els orgullosos desapareixen per sempre mai i deixen de donar pel sac amb las seves desfilades.
_