25 Nov 2010

Contaminació visual (III)



"Jo soc Catalunya"
Fons d'un blanc inmacul.lat per transmetre serenitat. El texte en minúscul.la, per donar imatge de humilitat; i en una combinació de colors taronja-blau per comunicar optimisme i serietat a parts iguals. El més curiós és com es combinen els colors: "una catalunya" i un somriure en taronja i "millor ciu" en blau. Com volent dir que qui vulgui una catalunya satisfeta millor que voti ciu (amb asterisc/senyera per si no ha quedat prou clar)

En un segon nivell d'importància un eslogan en gris a mig camí entre l'afirmació i el imperatiu: "Comença el canvi". I com qui no vol la cosa, en un gris encara més clar, i per reafirmar encara més l'associació catalunya=ciu han col.locat l'adreça web del partit ciu.cat (o potser hauríen de dir ciu=cat?)

Com a imatge del candidat un primeríssim primer pla. Amb això s'estalvien haver de combinar els colors de la roba (no es veu ni la corbata) o el tenir que buscar-li una postura adient. I el millor de tot, aquesta mirada barreja de seducció i de paternalisme a parts iguals, com dient: "Si en el fons ho sabeu... Soc l'únic que pot solucionar això; i el més guapo". de fet és la mirada dels grans líders il.luminats

Aquest és el cartell del que se sent tant superior a la resta que fins i tot no es pot ni imaginar perdent aquestes el.leccions. Més que el cartell d'un candidat sembla el cartell d'un president ja escollit adreçant-se a la ciutadania. De fet és el cartell d'aquell que es presenta com el fill de Deu que baixa a la terra per salvar-nos de la crisi.

Si com sembla, aquest diumenge el nou mesías surt escollit no crec que els reis mags vinguin a portar-li l'or, l'encens i la mirra. Més aviat serà ell qui ens porti a nosaltres el plutoni. Una Catalunya millor, una Catalunya radioactiva!
_