23 Jul 2011

Adèu Basté!

Des de ja fa mesos, cada matí que escolto a RAC1 al Basté i als seus tertulians no puc evitar posar-me de mala llet. El que fins l'any passat va ser una tertúlia moderada i plural, que analitzava l'actualitat amb un saludable  distanciament, ha anat degenerant progressivament cap a un discurs crispat neoliberal i tendenciós. Suposo que és el que volia quan va canviar al Pàmies per la Rajola.

El missatge que transmet el seu programa dia si i dia també és que les coses estan fatal. Que per sortir de "la crisi" cal retallar en educació, en sanitat, en pensions,... I que no estan els temps per protestes o per vagues, per que els manifestants fan soroll, no aporten res, i embruten la imatge internacional de Barcelona. Amb dos collons!
Cap referència a les causes de "la crisi", ni als rescats bancaris, ni a les Sicav, ni al frau fiscal, ni a la malversació de diners públics, ni als acomiadaments a empreses amb beneficis, ni al finançament de partits, ni als privilegis de la classe política, ni a la seva incapacitat per donar solucions,.... Res. La solució única passa per retallar, retallar i retallar. En serveis socials, clar. 

No soc ingenu. Ja se que la ideologia del Grup Godó està més a prop del ideari del PP més carca que de les propostes dels Indignats. Però cal tergiversar tant la realitat?  Cal presentar a uns com a salvadors de la economia i als altres com a desarrapats anti-sistema? On a anat a parar la ética periodística? Ahhh calla, que aquests mai l'han tinguda!

Per tot això he decidit no tornar a escoltar al Basté i a la seva colla d'"experts" d'Esade i companyia mai mès. Ja em conec el seu discurs i no aporten res de nou: Cal afavorir als empresaris i putejar als treballadors. Francament, si volgués que em rentessin el cervell amb propaganda neocon-liberal ja portaria anys llegint el "Marca", "El Mundo" o "La Razón". Almenys aquests no van d'enrotllats.


Així que, Apa, adèu Basté! 


Nota: Si a algú l'interessa saber qui està pagant les consignes que llença cada mitjà informatiu que doni una ullada a aquest gràfic. Molt explicatiu
_