23 Jul 2011

Adèu Basté!

Des de ja fa mesos, cada matí que escolto a RAC1 al Basté i als seus tertulians no puc evitar posar-me de mala llet. El que fins l'any passat va ser una tertúlia moderada i plural, que analitzava l'actualitat amb un saludable  distanciament, ha anat degenerant progressivament cap a un discurs crispat neoliberal i tendenciós. Suposo que és el que volia quan va canviar al Pàmies per la Rajola.

El missatge que transmet el seu programa dia si i dia també és que les coses estan fatal. Que per sortir de "la crisi" cal retallar en educació, en sanitat, en pensions,... I que no estan els temps per protestes o per vagues, per que els manifestants fan soroll, no aporten res, i embruten la imatge internacional de Barcelona. Amb dos collons!
Cap referència a les causes de "la crisi", ni als rescats bancaris, ni a les Sicav, ni al frau fiscal, ni a la malversació de diners públics, ni als acomiadaments a empreses amb beneficis, ni al finançament de partits, ni als privilegis de la classe política, ni a la seva incapacitat per donar solucions,.... Res. La solució única passa per retallar, retallar i retallar. En serveis socials, clar. 

No soc ingenu. Ja se que la ideologia del Grup Godó està més a prop del ideari del PP més carca que de les propostes dels Indignats. Però cal tergiversar tant la realitat?  Cal presentar a uns com a salvadors de la economia i als altres com a desarrapats anti-sistema? On a anat a parar la ética periodística? Ahhh calla, que aquests mai l'han tinguda!

Per tot això he decidit no tornar a escoltar al Basté i a la seva colla d'"experts" d'Esade i companyia mai mès. Ja em conec el seu discurs i no aporten res de nou: Cal afavorir als empresaris i putejar als treballadors. Francament, si volgués que em rentessin el cervell amb propaganda neocon-liberal ja portaria anys llegint el "Marca", "El Mundo" o "La Razón". Almenys aquests no van d'enrotllats.


Així que, Apa, adèu Basté! 


Nota: Si a algú l'interessa saber qui està pagant les consignes que llença cada mitjà informatiu que doni una ullada a aquest gràfic. Molt explicatiu
_

3 comments:

Tot Barcelona said...

jejeje ¡¡¡sembla un tipus de interemerdeconomía ¡¡¡¡

El senyor gerent said...

Fa bé d'avisar.
Jo, cada matí al anar al curro, m'havia acostumat al Fuentes a Catalunya Ràdio, però dia que passa, odi que va increscendo. Darrerament sintonitzava a cada tall de publicitat, o el Fuentes o el Basté i la veritat, no sé quin és pitjor.
Coincideixo amb vostè en alguns dels tics que atribueix a Basté i la seva radio, però el Fuentes és una rata sàbia que déu n'hi dor també a Catalunya Radio.

Total, ara només escolto música.

U-topia said...

El monopoli que hi ha als mitjans de comunicació del discurs únic, és alucinant. La desinformació, la manipulació, la banalització de qualsevol resposta diferent.... és increible.

La Rosa María Artal diu les coses molt clares respecte aquest tema (per exemple, l'escrit al llibre "Reacciona", titulat: "La sociedad desinformada".

La veritat no he escoltat mai el programa que comentes, però és que ja no veig Tv, no llegeixo diaris i escolto poca ràdio...... acabo sempre cabrejada, així que... escolto música, com diu el senyor gerent...

Una abraçada!!