7 Jun 2011

Antisistema

Aquest paio amb cara d'escanyar gatets sense immutar-se és el flamant nou president del Banc Central Europeu, Mario Draghi. El tal Mario Draghi va ser nomenat al 1991 Director General del Tresor Italià i President del Comité de Privatitzacions per un tal Silvio Berlusconni amb la missió de privatitzar (=regalar) totes les empreses públiques privatitzables (=rendibles). 

Una d'aquestes empreses privatitzades va ser l'Ente Nazionale Idrocarburi, que va ser comprada pel banc nord-americà Goldman Sachs, quarta banc mundial a nivell de inversions. En agraïment pels serveis prestats Goldman Sachs va nomenar al nostre amic Mario com a vicepresident del banc a Europa.

Una dada important: Goldman Sachs va ser el banc que va estafar un munt d'inversors (entre ells Lehman Brothers, Santander, o La Caixa) en vendre'ls productes financers de risc, les famoses subprimes, al mateix temps que apostava contra aquests mateixos valors a la Borsa.
El resultat va ser que tots els (pringats) que van invertir en subprimes van perdre el 98% de les seves inversions, mentre que Goldman Sachs (i els seus directius) es van folrar amb la jugada. I a la resta dels mortals ens van regalar la major crisi financera de l'era moderna.

Quan l'escàndol va esclatar, Berlusconi va tornar a cridar al seu protegit per presidir el Banc d'Italia. I ara fa un mes, (curiosament) coincidint amb l'aprovació del govern italià de la venda de Parmalat al grup francès Lactalis, Berlusconi i Szarkozy van acordar designar a Mario Draghi com a president del BCE.
 
O sigui que quan sentiu que el BCE recomana ves a saber que, ja sabeu quina mena de personatge hi ha al darrera d'aquesta recomanació: un autèntic filldeputa antisistema.
_