7 Jun 2011

Antisistema

Aquest paio amb cara d'escanyar gatets sense immutar-se és el flamant nou president del Banc Central Europeu, Mario Draghi. El tal Mario Draghi va ser nomenat al 1991 Director General del Tresor Italià i President del Comité de Privatitzacions per un tal Silvio Berlusconni amb la missió de privatitzar (=regalar) totes les empreses públiques privatitzables (=rendibles). 

Una d'aquestes empreses privatitzades va ser l'Ente Nazionale Idrocarburi, que va ser comprada pel banc nord-americà Goldman Sachs, quarta banc mundial a nivell de inversions. En agraïment pels serveis prestats Goldman Sachs va nomenar al nostre amic Mario com a vicepresident del banc a Europa.

Una dada important: Goldman Sachs va ser el banc que va estafar un munt d'inversors (entre ells Lehman Brothers, Santander, o La Caixa) en vendre'ls productes financers de risc, les famoses subprimes, al mateix temps que apostava contra aquests mateixos valors a la Borsa.
El resultat va ser que tots els (pringats) que van invertir en subprimes van perdre el 98% de les seves inversions, mentre que Goldman Sachs (i els seus directius) es van folrar amb la jugada. I a la resta dels mortals ens van regalar la major crisi financera de l'era moderna.

Quan l'escàndol va esclatar, Berlusconi va tornar a cridar al seu protegit per presidir el Banc d'Italia. I ara fa un mes, (curiosament) coincidint amb l'aprovació del govern italià de la venda de Parmalat al grup francès Lactalis, Berlusconi i Szarkozy van acordar designar a Mario Draghi com a president del BCE.
 
O sigui que quan sentiu que el BCE recomana ves a saber que, ja sabeu quina mena de personatge hi ha al darrera d'aquesta recomanació: un autèntic filldeputa antisistema.
_

11 comments:

Txisky said...

Collona, quan he vist la fotografia pensava que era un jerifalte de PxC!

Unknown said...

Jo, des que vaig veure clar que els pobres no em portarien enlloc ni m'arreglarien res, cada dia em vaig apropant més als rics.

Antígona said...

Ay, la hostia. Y yo, ingenua de mí, que pensé que Sarkozy, con su insistencia en la necesidad de la imposición de la tasa Tobin, era de los que pretendía cambiar las cosas….

Que la estafa de las subprimes sucediera una vez, me parece hasta cierto punto comprensible. Que después de lo sucedido, nadie haga nada por evitar que vuelva a suceder, es como para tirarse por la ventana y no volver a querer saber nada de este cochino mundo.

Lo que entiendo menos aún es como no ha aparecido ya un grupo terrorista internacional que se dedique a asesinar banqueros y políticos que jueguen a favor de la banca. Porque me temo que sería la única forma de frenar a esa panda de psicópatas ambiciosos. Desde luego, está visto que, salvo en Islandia, ni la política ni las leyes van a hacerlo.

Besos coléricos!

Tot Barcelona said...

jejejeje...este tipo es un político insumiso cobrando en Bruxxxelles...(a que queda fino )

Molon labe said...

Mira quatre com aquests a la plaça catalunya i ja tindríem un cavi que no et dic... això si, la plaça privatitzada...

El senyor gerent said...

Són manies meves, o aquest paio comparteix cirurgià plàstic amb el seu capo Berlusconni?

Més inquietant que això, però, és pensar que pertanyen a una raça de clons...

Llesca said...

Com a bon filldeputa, també té un aire a tertulià d'Intereconomia.

c.e.t.i.n.a. said...

Txisky, els de PxC son pobres que lluiten contra pobres per les engrunes

Pere Llufa, el problema és que els rics li deixin apropar-se

Antígona, UE no son las siglas de Unión Europea sino Unión de Estafadores. Y seguro que ya hay quien ha pensado en ponerles una bomba, pero para evitarlo ya estamos nosotros que les pagamos la seguridad pública y la privada. Un beso encabronado.

Miquel, este tipo es un ladrón de guante blanco.

Molon labe, aquests paios no es deixen veure per un lloc tan vulgar com la plaça Catalunya ni per equivocació.

Senyor gerent, ara que ho diu si que tenen una retirada... A veure si al finals erà veritat allò del extraterrestres que ens governen disfressats d'humans!

Llesca, si que fa cara de tertulià de El gato a la cazuela, si.

El veí de dalt said...

Tu sí que ets un home ben informat!

Josep said...

On cony puc amagar-me? Ja no tinc esperança, només por.

c.e.t.i.n.a. said...

Veí de dalt, tothom haríem de fer el possible per estar ben informats

Josep, a un mas perdut on no hi arrivin ni els 4x4?